Sfeerbeeld voor header

Voorlopige indeling jeugdteams 2017-2018

29-05-2017

Algemeen

Een teamindeling maken is ongeveer de lastigste taak die de jeugdcommissie jaarlijks moet uitvoeren.

Het algemene uitgangspunt bij het samenstellen van de teams is om spelers met eenzelfde korfbalniveau bij elkaar in een team te plaatsen. Bij de indelingen is daarom ook input gevraagd van de trainers/coaches, omdat zij goed inzicht hebben in de kwaliteiten van iedere speler/speelster.

Ook wordt er rekening mee gehouden dat iedereen kan blijven korfballen en er dus voldoende spelers in een team staan. Omdat korfbal een gemengde teamsport is, willen we bij voorkeur al vanaf jonge leeftijd meisjes en jongens samen in een team laten spelen.

Daarnaast hebben we te maken met regels die door het KNKV worden gesteld. Die laatste regels betreffen dan vooral de leeftijdsgrenzen. Elke categorie is aan een leeftijd gebonden.

 

Wijziging leeftijdsgrenzen

Vanaf volgend seizoen zullen de leeftijdsgrenzen binnen het korfbal gaan verschuiven. Met name in het jeugdkorfbal zal dit voor bepaalde spelers bijzondere consequenties hebben. Dit seizoen werd bepaald in welke leeftijdscategorie (F t/m A) spelers moesten worden ingedeeld aan de hand van hun leeftijd op 1 oktober 2016. Vanaf volgend seizoen wordt gekeken naar de leeftijd op 1 januari, voor volgend seizoen is dat 1 januari 2018.

In de tabel hieronder wordt het effect voor elke groep spelers zo duidelijk mogelijk weergegeven.

 

Leeftijdsgrenzen Jeugd per 1-1-2018

 

Gelukkig mag er van de bond gecompenseerd worden, omdat we komend seizoen in een overgangsjaar zitten, waardoor we iets meer rekening kunnen houden met spelers.

Wij zijn dan ook heel erg blij dat we komend seizoen met 2 B-teams, 2 C-teams, 3 D-teams, 2 E-teams en 1 F-team aan de competitie beginnen.

In bijgevoegd bestand vind je de voorlopige teamindelingen voor seizoen 2017-2018.

teamindelingenseizoen17-18blad1.pdf

 

Vragen

Mochten er nog vragen zijn met betrekking tot de teamindeling, dan kunt u/kun je contact via de email contact opnemen met de Jeugdcommissie en dan kan er eventueel een afspraak gemaakt worden.

AKC Blauw-Wit

Accommodatie
Joos Banckersweg 18A
1056 EP Amsterdam
Tel: 020-6160894

Secretariaat
Nick Kool
Jan van Galenstraat 285 I
1056 CA Amsterdam

Link naar http://blauwwit.sponsor-online.nl/ Link naar knkv Link naar korfballeague Link naar korfbalTV Link naar twitter

Link naar DeltaSafe Groep
Link naar ABInBev
Link naar J&P Installatie & Loodgietersbedrijf