Sfeerbeeld voor header

Teamindelingen Jeugd 2016-2017

12-06-2016

Teamindelingen 2016-2017

Een nieuw seizoen betekent ook altijd een nieuwe teamindeling. Er zijn kinderen die op basis van hun leeftijd naar een andere categorie moeten, er zijn nieuwe kinderen bij gekomen en er zijn kinderen gestopt met spelen. Het is ieder jaar weer een enorme puzzel, waarbij we proberen voor een ieder een zo goed mogelijk plekje te vinden.

Bij de indelingen is rekening gehouden met input van de trainers/coaches, omdat zij goed inzicht hebben in de kwaliteiten van iedere speler/speelster. Ook wordt er rekening mee gehouden dat iedereen kan blijven korfballen en er dus voldoende spelers in een team staan. Daarnaast hebben we te maken met regels die door het KNKV worden gesteld. Die laatste regels betreffen dan vooral de leeftijdsgrenzen. Doel is om, vooral bij de jeugd, leeftijdgenoten zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen en hierdoor een evenwichtigere competitie te krijgen (zodat niet bijv. een 14 jarige tegen een 10 jarige komt te spelen). Elke categorie is aan een leeftijd gebonden (peildatum is 1 oktober 2016).

Specifiek

Wij zijn heel blij dat er komend seizoen weer 2 B-teams en 2 C-teams aan de competitie zullen deelnemen. Hiermee blijft de aansluiting van de jeugd naar de A-junioren gecontinueerd. We beschikken zowel in de B- als in de C-teams volgend seizoen wederom over meer meisjes dan jongens, dus mocht je nog jongens weten die bij onze vereniging willen korfballen, neem ze een keer mee naar de training!

Komend seizoen zullen 4 D-teams aan de competitie deelnemen, waarbij we 1 D4-tal hebben. Bij de E-categorie hebben we vooralsnog 2 E-teams, maar we blijven groeien aan de onderkant, dus wellicht kunnen we in de loop van het seizoen naar een 3e E-team. Hetzelfde geldt voor onze F-jes, voorlopig is dit 1 groep, maar vanuit de Kangoeroes wordt aanvulling verwacht. Dus als het goed is, gaan we na de zomer toch met een F2 starten. Dit kan dus betekenen dat de kinderen verdeeld gaan worden over de twee teams.

In bijgevoegd bestand vind je de voorlopige teamindelingen voor seizoen 2016-2017.

teamopgavejeugd2016-2017.pdf

Trainingen de komende 3 weken

Vanaf dinsdag 14 juni zullen de kinderen trainen in de leeftijdscategorie waarin ze volgend seizoen zullen uitkomen. Dus als een kind volgend jaar in de E gaat spelen, traint het vanaf 14 juni bij de E-tjes, gaat een kind naar de D, dan traint het met de D-tjes mee etc. Het volgende schema wordt de komende weken alleen voor de dinsdagen gehanteerd (we trainen dus 1x in de week) tot aan het Jeugdkamp, waarbij geldt:

<!--[if !supportLists]-->1.      <!--[endif]-->dat een aantal scholen komende week “juni-vakantie” heeft, waardoor veel kinderen niet aanwezig zullen zijn en wellicht teams op 14 juni samengevoegd worden

<!--[if !supportLists]-->2.      <!--[endif]-->De D1 a.s. dinsdag nog in de oude samenstelling traint o.l.v. Marcel als afscheid van het seizoen

<!--[if !supportLists]-->3.      <!--[endif]-->De kangoeroes gewoon nog iedere woensdag blijven trainen o.l.v. Priscilla.

<!--[if !supportLists]-->4.      <!--[endif]-->Ook de F-jes trainen nog 1x op woensdag 22 juni o.l.v. Jan en Nicole

 

Trainingstijden (14 juni, 21 juni, 28 juni)

E1, E2 en F'jes om 17.00 uur o.l.v. Sanne, Jill, Tonny, Nicole
D1, D2 om 18.00 uur o.l.v. Dada Niebeek, Hans Bruins
D3, D4 om 17.00 uur o.l.v. Kiki Holt, Priscilla (?)
C1, C2 om 18.00 uur o.l.v.  Marcel, Janco, Merel·
B1, B2 om 18.00 uur o.l.v. Fenje, Niels, Cor

 

Seizoensafsluiting

Op zaterdag 25 juni vindt er nog een seizoensafsluiting voor alle jeugd plaats. Hierover volgt nog nadere informatie. Houd Facebook en website in de gaten

In het weekend van 1 juli t/m 3 juli vindt het jaarlijkse Jeugdkamp plaats. Wij hopen dat er weer veel kinderen meegaan!

 

Voorbereiding nieuwe seizoen

De voorbereiding op het nieuwe seizoen start vanaf dinsdag 16 augustus. De vakanties in de regio Noord duren tot en met zondag 29 augustus, dus we starten eerder met de training dan de scholen.

Op zaterdag 27 augustus zal bijna alle jeugdploegen een driekamp plaatsvinden bij EKVA in Almere. Meer informatie volgt nog, maar zet deze datum wel alvast in de agenda’s!

De competitie start weer op zaterdag 3 september

 

Trainers/coaches

Voor een groot aantal teams zijn trainers en coaches gevonden. Hartstikke fijn dat zoveel mensen het komende seizoen weer gaan helpen bij onze jeugdploegen.

We zijn echter nog wel op zoek naar een aantal trainers en coaches. Dus lijkt het je leuk om een team te trainen of coachen, meld je dan snel bij Arja of Nicole.

Ook als je een stageplaats zoekt, bijvoorbeeld voor de opleiding Sport en Bewegen of Topsport Academie, dan kun je je aanmelden als trainer/coach en kunnen we samen kijken hoe we dit dan kunnen invullen.

Leden die geïnteresseerd zijn om de KT2 of KT3 te volgen of deze cursus hebben gevolgd en op zoek zijn naar een team, kunnen dit ook aangeven.

 

Vragen

Mochten er nog vragen zijn met betrekking tot de teamindeling, dan kunt u/kun je contact via de email contact opnemen met de Jeugdcommissie en dan kan er eventueel een afspraak gemaakt worden.

 

Bedankt

Tot slot willen wij iedereen bedanken voor hun hulp tijdens het afgelopen seizoen in en rondom het veld! Zonder jullie hulp kunnen we onze prachtige jeugdafdeling niet draaiende houden. Klasse!

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne zomervakantie toe en we hopen jullie allemaal in augustus weer gezond en wel op het Blauw-Wit veld te zien!

Namens de Jeugdcommissie

AKC Blauw-Wit

Accommodatie
Joos Banckersweg 18A
1056 EP Amsterdam
Tel: 020-6160894

Secretariaat
Nick Kool
Jan van Galenstraat 285 I
1056 CA Amsterdam

Link naar http://blauwwit.sponsor-online.nl/ Link naar knkv Link naar korfballeague Link naar korfbalTV Link naar twitter

Link naar Palestra Wellnessclub
Link naar ABInBev
Link naar J&P Installatie & Loodgietersbedrijf