Sfeerbeeld voor header

Nieuwe trainer Ivan Karsters stelt zich voor.....

14-03-2017

Ik ben geboren in Amsterdam op 11 februari 1983. Op dit moment werk ik als Field trainer voor Google Nestlabs.

Via de directiesecretaresse- en CIOS opleiding kwam ik terecht bij de opleiding SPW waarin ik activiteiten- en woonbegeleiding heb afgerond. Eigenlijk doe ik daar helemaal niks meer mee maar ben blij dat ik me fijn voel in de elektronica!

Opgegroeid en wonende in Amsterdam West op nog geen 10 minuten lopen vanaf de Blauw-Withal, zou je zeggen dat de kans groot was dat ik daar terecht zou komen…

Niets was minder waar. Volgens het verhaal van mijn moeder zat een kind van haar collega op korfbal en vond het waarschijnlijk interessant/belangrijk om mij met die sport in contact te brengen. In mijn 5e levensjaar kwam ik terecht bij A.K.C. Blauw-Wit. Op het mooie grote complex met aan de linkerkant echt gras en aan de andere kant een gigantisch gravelveld. Als beginneling begon ik in de R1 (volgens mij noemen ze dat nu de welpjes?) en na mijn eerste jaar bleek dat ik best wat talent had en mocht ik toen door naar de Q1. In dit jaar maakte ik kennis met een team dat vele successen heeft behaald. Zo een tien jaar aardig bij elkaar gebleven tot in de B1 onder leiding van John van Duuren. Een coach/trainer die mij absoluut de basis heeft gegeven om een goede korfballer te worden! Naast John, heb ik ook wel gedurende die periode ook andere trainers gehad zoals Rob Middelhoek, en Erik van der Spek. 

Na de A1 kwam het er toch op aan door te stromen naar de Senioren. Hierin met vele mooie korfballers mogen spelen van een generatie Jan Niebeek, Marjan de Jong en een Bianca Jouwstra tot een generatie Gerald van Dijk, Marthe van der Horst en een Kim Cocu.

Na 18 jaar verruilde ik het blauwwitte tenue in Oranje. Vier jaar lang, onder leiding van wederom Jan Niebeek maar ook Wim Schaap en Harry Nolthuis, waren het fantastische succesvolle jaren in het eerste van KV. Triaz, waarin ik weer samenspeelde met mijn oude ploeggenoot Pieter schaap. 

Na deze fantastische jaren wilde ik toch mijn korfbalcarrière beëindigen bij de club waar het allemaal is begonnen: A.K.C. Blauw-Wit.

Ik keerde terug op het hoogste niveau op het oude vertrouwde nest Dit keer onder leiding van Rini van der Laan, Speelster van de eeuw! (mij is verteld, dat als zij in de wedstrijd een bal had gemist dan was dat per ongeluk) Ook deze twee jaar fantastisch, dat begon met het binnenhalen van de beker als Kampioen van Nederland in de reserve League. 

Na deze twee jaar waarin ik echt had gedacht te stoppen, was het dit keer Robert Luttik die mij overhaalde om naar K.V. Groen Geel te gaan samen met coach Frits Wip. Groen geel heeft ervoor gezorgd dat ik mijn Blauw-Wit hart moest delen. Dico Dik, en Robert Luttik, twee coaches waarvan ik zeker veel van heb geleerd hebben hiervoor een groot deel in gespeeld. Na vier jaar als aanvoerder van het vlaggenschip en coach van de C1, B2 en daarna B1 (huidige KvN) besloot ik vorig jaar wederom te stoppen als gevolg van fysieke toestand en ook omdat ik vader werd. Dit keer was het W.K.V Roda dat kwam kloppen aan de deur. Mijn eerste klus als hoofdtrainer van een seniorenselectie die uitkomen in de 1e klasse was mijn nieuwe uitdaging. In een onrustig begin van het seizoen met het missen van kernspelers kan ik niets anders dan mijn complimenten geven voor het behaalde resultaat gedurende het seizoen. En op het moment van spreken zijn we op de goede weg kampioen te worden op het veld. Omdat ik er volste vertrouwen in heb dat deze selectie volgend jaar echt stappen kan maken (zeker met fantastische spelers zoals Hidde Pettinga) had ik w.k.v. Roda al toegezegd een jaar verder te gaan als hoofdtrainer, zelfs na een aanbod van een mooie uitdaging bij Groen Geel. Echter vlak na deze toezegging kwam Blauw-Wit ook met een mooie uitdaging voor mijn kiezen; namelijk een job als Trainer/Coach van Blauw-Wit 2. Als een persoon die op gevoel afgaat, begon ik zeer erg te twijfelen. Ik moest kiezen tussen twee geweldige uitdagingen. Ik heb hierbij toch voor mezelf gekozen en gekozen om de cirkel toch rond te maken en terug te keren op het oude nest… ja, waar het allemaal begon… a.k.c. Blauw-Wit.

Ik verwacht door de samenwerking met Barry Schep en begeleiding een nog betere trainer te worden. Ik als “echte” Blauw-Witter heb er dan ook ontzettend veel zin in om met de ploeg te werken naar nog meer successen en plezier en weer de gezelligheid met de club!

AKC Blauw-Wit

Accommodatie
Joos Banckersweg 18A
1056 EP Amsterdam
Tel: 020-6160894

Secretariaat
Nick Kool
Jan van Galenstraat 285 I
1056 CA Amsterdam

Link naar http://blauwwit.sponsor-online.nl/ Link naar knkv Link naar korfballeague Link naar korfbalTV Link naar twitter

Link naar FutureTuin
Link naar Marcanti
Link naar J&P Installatie & Loodgietersbedrijf