Sfeerbeeld voor header

Het Favoriete Team Van: Kim Cocu

16-07-2018

 

Kim!

In 'Het Favoriete Team Van..' stellen (oud)spelers hun beste team op. Met welke spelers hebben zij mooie momenten gehad? Of welke spelers zijn écht wereldklasse? Deze week Kim Cocu, ex-international en speelster van onder meer Koog Zaandijk en Blauw-Wit.

Haar team ziet er zo uit:

Heren Dames
Momo Stavenuiter Roxanna Detering
Rick Voorneveld Celeste Split
Frank Mostard Marjolijn Kroon
Tim Bakker Mandy Koelman
Marc Broere

Jet Hendriks


Maar waarom kiest Cocu voor deze selectie?

Heren 

Momo Stavenuiter
“Het is heel fijn om met Momo te spelen. Hij is een goede spits, maar ook een sociale speler. Hij kan heel goed met andere mensen samen spelen en anderen laten scoren.” 

Rick Voorneveld
“Bij KZ heb ik veel samen gespeeld met Rick. Hij is een goede rebounder en iemand die alles over heeft voor het team. Hij kan zichzelf wegcijferen voor het team. Dat is het grote pluspunt aan hem. Het is echt leuk om naar hem te kijken.” 

Frank Mostard
“Bijzondere speler, hij is heel snel en overal aanwezig. Hij loopt tien keer zoveel dan een normale speler. Het is zó fijn om zo iemand in je vak te hebben. Hij onderschept zoveel ballen en is belangrijk voor het team. Als hij zuiver schiet, kan hij alles. Ik vind het heel jammer dat hij naar TOP/SolarCompleet gaat, maar het is een heel mooie stap voor hem. Ik denk dat hij Oranje kan gaan halen.” 

Tim Bakker
“Zowel bij Nederland en KZ heb ik geweldig met Tim gespeeld. Hij is een onwijs goede speler waarvan ik heel veel geleerd heb. Hij heeft inhoudelijk zoveel korfbalkennis. Het unieke aan Tim is dat hij altijd beslissend is. Als het spannend wordt, dan staat hij er altijd. We zijn samen twee keer kampioen geworden en daar speelde hij een enorme rol.” 

Marc Broere
“Voor hem komen mensen echt kijken. Genot om hem te zien spelen. Het is jammer dat hij nooit in Oranje is gekomen. Hij gaat nog een jaartje door en dat is geweldig. Hij is nog zó fit voor zijn 39 jaar.” 

Dames 

Roxanna Detering
"Roxanne was altijd mijn maatje in het korfbal. We konden lezen en schrijven met elkaar. Je komt soms mensen tegen waarmee het meteen klikt en dat was bij haar zo. Natuurlijk kan ze ook geweldig korfballen. Haar schoten en vrije ballen waren echt super dodelijk.” 

Celeste Split
"Zij is de beste korfbalster in de Korfbal League. Ze is gewoon een tijger en kan alles. Ze is echt altijd gevaarlijk.” 

Mandy Koelman
“We noemen Mandy altijd stofzuiger. Alle lage ballen heeft ze en ze zal nooit opgeven. Ze is razendsnel en gaat als de brandweer.” 

Jet Hendriks
“Is verdedigend echt uitzonderlijk. Niemand wil tegen Jet staan; je hebt dan gewoon een heel moeilijke wedstrijd. Ik heb nog met Jet bij KZ gespeeld en daarna is ze naar TOP gegaan. Ze heeft zich echt fantastisch ontwikkeld. Ik heb vaak tegen haar gespeeld en ik heb het nooit makkelijk gehad.” 

Marjolijn Kroon
“Marjolijn is snel én atletisch. Ik heb samen met haar mogen spelen en ze was echt buitencategorie. Ze is enorm beweeglijk en hoort bij de beste dames van Nederland.” 

Trainer

Wim Bakker
“Bij Wim is het allemaal begonnen. Ik heb zoveel vertrouwen van hem gekregen en van hem geleerd. Hij heeft enorm veel geïnvesteerd in korfbal. Hij had in die tijd zoveel tijd om beelden te bekijken en met korfbal bezig te zijn, dat dat zijn vruchten kon afwerpen. Hij was één van de eerste die de trainingsintensiteit zó verhoogde. Het was toen voor het eerst dat we in de middag al gingen trainen. Hij vond dat trainingen zwaarder moesten zijn dan wedstrijden en dat heeft ons (en mij dus ook) zoveel opgeleverd. Het niveau van de trainingen lag echt op een bizar hoog niveau.”

Bron: Korfbal.nl
Fotograaf: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

AKC Blauw-Wit

Accommodatie
Joos Banckersweg 18A
1056 EP Amsterdam
Tel: 020-6160894

Secretariaat
Nick Kool
Jan van Galenstraat 285 I
1056 CA Amsterdam

Link naar http://blauwwit.sponsor-online.nl/ Link naar knkv Link naar korfballeague Link naar korfbalTV Link naar twitter

Link naar Imago Printing
Link naar De Heer Elektrotechniek
Link naar J&P Installatie & Loodgietersbedrijf