Sfeerbeeld voor header

AKC Blauw-Wit in tweede helft langs LDODK/AH Gorredijk

08-09-2015

Afgelopen zondag stonden de eerste competitiewedstrijden van de Blauw-Wit selectie op het programma. 

De tegenstanders kwamen uit Gorredijk, namelijk LDODK/AH Gorredijk. Afgelopen jaar haalde deze ploeg op een haar na de kruisfinales niet op het veld en in de zaal was handhaving uiteindelijk het maximale. De ploeg met nieuwe trainer/coach Erik Wolsink zal komend jaar wel eens kunnen verrassen. 

Het Blauw-Wit kamp nog met een aantal kleine blessures, waardoor nieuwkomers Momo Stavenuiter en Loraine Vissers nog vanaf de bank moesten toekijken. 

Het was gezellig druk langs het veld, iedereen was wel benieuwd hoe de vernieuwde selectie zich zou presenteren. 

Blauw-Wit 2 gaf het goede voorbeeld, na een matige eerste helft werd de tweede helft gedomineerd en werd er uiteindelijk met 26-17 gewonnen. 

De hoofdwedstrijd van de middag stond onder leiding van Marco van der Lucht en Arnold Alexander, dit duo keerde terug na een jaar blessureleed. En wij hopen dat ze nog lang fit zullen blijven, want over het algemeen floten de heren prima.

De eerste minuten waren voor LDODK/AH Gorredijk en was het voor het achttal van Barry Schep en Rini van der Laan nog zoeken naar het juiste gevoel en de juiste afstemmingen. 

De eerste helft ging erg gelijk op en Blauw-Wit was erg slordig in de afronding, waardoor er met nog 2 minuten op de klok een 7-9 tussenstand op het scorebord stond. De 8-9 van Sophie leek het laatste doelpunt te zijn van de eerste helft, maar Marc Broere dacht daar anders over, in het rustsignaal maakte hij van afstand de belangrijke 9-9. 

De tweede helft was van een veel beter niveau voor de Blauw witters, er werd strak verdedigd en aanvallend kwam de schwung er lekker in. Een botsing tussen Mark van der Laan en de paal zorgde nog wel voor wat stilte op het Blauw-Wit terrein maar hij kon doorgaan. Invallers Momo Stavenuiter en Peter Scheek stelde de overwinning veilig door beide direct te scoren. De uiteindelijke 24-19 was volledig te danken aan de goede tweede helft. Al met al een lekker begin van de competitie tegen een prima korfballende ploeg.

Volgende week mogen we naar Delft om aan te treden tegen Fortuna/Delta Logistiek die gehakt maakten van DVO/Accountor in Bennekom, 15-24. 

Zondag 13 september: 

13:00 Fortuna/Delta Logistiek 2 - AKC Blauw-Wit 2 

14:30 Fortuna/Delta Logistiek  - AKC Blauw-Wit

 

AKC Blauw-Wit

Accommodatie
Joos Banckersweg 18A
1056 EP Amsterdam
Tel: 020-6160894

Secretariaat
Nick Kool
Jan van Galenstraat 285 I
1056 CA Amsterdam

Link naar http://blauwwit.sponsor-online.nl/ Link naar knkv Link naar korfballeague Link naar korfbalTV Link naar twitter

Link naar VHC Jongens
Link naar Muta
Link naar J&P Installatie & Loodgietersbedrijf